maandag 6 april 2009

Nieuwsjagertje januari 2009

Zo, de Sint is het land weer uit, de kerstboom opgeruimd en de nieuwjaarsrecepties zijn voorbij! Terug naar het normale leven. De Jitsers zijn heel kunstzinnig bezig geweest tijdens de bijeenkomsten.


We gaan terug naar 29 november in het vorige jaar. De leiding had gezorgd voor grote foto’s, die waren genomen tijdens onze Reijnaert-inspiratiemiddag in de binnenstad van Hulst. Twee weken ervoor zijn we nl. op bezoek geweest in de Reijnaertkamer van het Streekmuseum, een tentoonstelling van Reijnaert in Post-Art en hebben we de beelden in de binnenstad van Hulst bekeken. Aan de hand van de herinneringen en de grote foto’s gingen de Jitsers zelf schilderijen maken, met hun visie op het Reijnaertverhaal. Hierbij werden we nog geassisteerd door twee Pivo’s: Yannick en JP. Ook kwam Roger Mahu deze middag de Jitsers assisteren. Mannen bedankt hiervoor!!! Er zijn deze middag fantastische schilderijen ontstaan! Zo mooi, dat het naar meer smaakt. Dus dit krijgt zeker een vervolg, volg onze verhalen!!

Twee weken later hebben de Jitsers kerststukjes gemaakt. Zo hadden de Jitsers een mooi kerstcadeautje voor familie of begeleiding. En er zaten bijzondere kerststukjes bij, kan ik je vertellen. De één nog mooier dan de ander…………………..
Deze middag werden ook de kerstrozen uitgedeeld in de eetzaal, dus tussendoor was de Jitserleiding hier ook nog druk doende mee, want deze actie werd geregeld door de Jitserleiding.

Op de laatste zaterdag van het jaar zijn de Jitsers gaan bowlen in Sint-Niklaas. Het was maar een magere opkomst, en ondanks het verzoek om vantevoren af te melden i.v.m. vervoer en reservaties, waren er toch nog een hoop Jitsers niet afgemeld….
Maar degenen die er waren hebben een enorm leuke middag gehad, en zeker geen gebrek aan aandacht. We hebben lekker gebowld, tussendoor een paar drankjes, muziekje erbij, goed uit te houden. Er werden hele technieken op na gehouden om maar zo goed mogelijk te gooien.

De volgende keren gaan we verder aan de slag met Reynaert de Vos, niet met schilderen, maar weer op een hele andere creatieve manier! Lees hierover meer in het volgende Nieuwsjagertje.

Onze foto’s staan op: picasaweb.google.nl/jitsers

Geen opmerkingen: